Waarom stelt een copywriter zoveel vragen?

Waarom? Thuiswerkende ouders met kleuters worden ondertussen waarschijnlijk zot van die vraag. Maar als copywriter stel ik ze eigenlijk ook best vaak. Waarom? (Ha!) Omdat ik graag alles van je weet. Ik wil jou en je bedrijf zo goed mogelijk leren kennen. Ik ga op zoek naar jouw unieke verhaal. En dat vind ik alleen als ik de juiste vragen stel. Daarom zit ik graag eerst met jou aan tafel. Online of hopelijk snel weer in het echt!

Inhoud eerst

Je kan niet beginnen met schrijven als je niet eerst weet wát je wil schrijven. En waarom. Een goede tekst gaat over het stellen (en beantwoorden) van de juiste vragen. Alleen dan kom je tot een krachtig verhaal dat je klanten aanspreekt. Alles draait om de inhoud. Toch? Pas als je alle ingrediënten van je verhaal kent, kan je beginnen schrijven en schaven. 

Welke vragen moet je dan stellen? 

Als je een tekst wil schrijven die zijn doel niet mist, stel jezelf dan eerst de volgende vragen. Zo krijg je je verhaal helder. 

  • Welke doelgroep heb je voor ogen? Wie vertrouwen zij? Waar geloven ze in? Wat maakt ze bang? Wat hebben ze nodig? 
  • Wat is het doel van je tekst? Wat wil je bereiken met het vertellen van je verhaal? 
  • Wie is er aan het woord? Jij als jezelf, of als ondernemer? Of je bedrijf als verzameling experts? 
  • Welke tone of voice past bij jou en je verhaal? Vind je het belangrijk om zakelijk over te komen? Of persoonlijk? Innovatief? Of juist speels? 
  • Waarom kies je voor een bepaald kanaal (website, folder, blog, …) om je verhaal te vertellen? Wat wil je dat mensen doen op je website? Waarom wil je een mail schrijven? Wat wil je bereiken met je post op Instagram? 

Aan de slag met je tekst

Ga je zelf aan de slag met je teksten? Stel deze vragen dan eerst aan jezelf en gebruik mijn vragenlijst als leidraad. Doe je toch liever beroep op een copywriter? Slim idee! Want dan krijg je het perspectief van een buitenstaander er bovenop. Ik bekijk jouw verhaal met andere ogen. Zo maken we het samen nog beter.

Samen aan de slag? Stuur me dan nu een berichtje enneuh, denk al eens na over al mijn vragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: