Eindelijk freelancer, ja, net nu!

Na lang wikken en wegen, en dan bedoel ik echt héél lang, heb ik het eindelijk gedaan. Ik zei vaarwel tegen mijn vaste job. Ik nam afscheid van collega’s waar ik al dertien jaar lang lief en leed mee deelde. Ik ging op mijn eigen benen staan. Ik werd freelancer.

En wat een dolle rit is het al geweest. Ik mocht superveel leuke dingen doen. Van de ene opdracht kwam de andere. Ik kon eindelijk mijn ding doen. De opdrachten kiezen die bij me pasten. Ik voelde me eindelijk vrij.

Vrij om te werken waar en wanneer ik wilde. Vrij om dat in mijn pyjama te doen als ik daar zin in had. Vrij om tijdens een freelance lunchke ervaringen uit te wisselen. En vrij om keihard te knallen tot ver voorbij mijn bedtijd als ik boordevol inspiratie zat.

En toen kwam corona. Bye bye vrijheid. En voor een stuk ook bye bye opdrachten. Want dat ene event kon natuurlijk niet meer doorgaan en die campagne voor het EK werd ook in de koelkast gezet.

Na het paniekske van de eerste week, voel ik nu terug energie. Nee, er is niet plots een berg opdrachten uit de lucht gevallen. Ja, ook hier zitten twee hangjongeren die op tijd en stond aandacht en knuffels nodig hebben. Maar ik vertrouw erop dat ook dit voorbij gaat. Voor mij. En voor ons allemaal. We kunnen dit! Toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: